الطریقه النقیه یک شرح فارسی روان و رایج برای کتاب سیوطی که یک کتاب نحوی است می باشد که نوشته ابوعبدالله جمال الدین عبدالله بن مالک جبانی می باشد.
ابو عبدالله جمالالدین عبدالله بن مالک جیّانى ( ۶۷۱ – ۶۰۰قمری) از نحویان بزرگ قرن هفتم هجرى بود. الفیه او شهره آفاق است و بر آن شرحهاى گوناگونى از لحظههاى آغازین ظهور آن تا قرنها بعد، نگاشته شده است.
وی افزود: یکى از مشهورترین این شرحها، شرح ادیب و دانشمند بزرگ قرن نهم هجرى «جلالالدین ابوالفضل عبدالرحمن سیوطى» با عنوان «النهجهالمرضیه» است. این شرح قرنهاست در حوزههاى علمى به ویژه در ایران تدریس مىشود و حواشى و شروح فراوانى بر آن نوشته شده که یکى از آنها، اثر حاضر تحت عنوان «الطریقه النقیه؛ شرح فارسى النهجه المرضیه» است.
یزدانی درباره ویژگی این اثر تصریح کرد: نویسنده به دلیل آن که دیگر شروح این کتاب، مطالب را دستهبندى نکرده و تنها به توضیح عبارات و مطالب مشکل و دور از ذهن مبتدى روى آوردهاند، به چنین شرحى پرداخته است.
چاپ چهارم کتاب «الطریقه النقیه» با عنوان «الطریقه النقیه؛ شرح فارسى النهجه المرضیه» از سوی موسسه بوستان کتاب در شمارگان ۱۵۰۰ نسخه، ۲۶۸ صفحه، قطع وزیری و جلد شومیز برای عرضه در نمایشگاه کتاب به زودی منتشر میشود.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از شانزدهم تا بیست و ششم اردیبهشت ماه با حضور ناشران داخلی و خارجی در مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار خواهد شد.